Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 6
    i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anëtarësuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379

Midis Hyrremit dhe “Zhozit”!

Midis Hyrremit dhe “Zhozit”!

Gilman Bakalli

Darka e së premtes që kaloi ishte një darkë dilemash të forta. Në njërin stacion televiziv mund të shihje “Zhozin” sipas Arian Çanit të Lirë, kurse në gilman bakallinjë stacion tjetër shfaqej Hyrremi i Sulejmanit të Madhërishëm. Në njërin ekran një gazetar i lirë nga skrupujt e seriozitetit televiziv, ngacmon politikanen Jozefinë, e cila ka kohë që lufton me seriozitet për ta ruajtur pushtetin e politikanes pranë Njeriut më të fuqishëm të Shqipërisë. Kurse në ekranin tjetër, të çliruara nga skrupujt që u dikton feja e tyre myslimane, një tufë grash i thurin intriga pas intrigash sulltaneshë Hyrremit, jeta e së cilës është kthyer në një zinxhir të pafundëm strategjish mbrojtëse për ta mbajtur pushtetin si gruaja e Sulltanit më të fuqishëm në Botë. Ku ta shkëpus dorën nga telekomanda? Tek AS apo te Klan? Te Zhozi, përballë kurthit të vazhdueshëm të pyetjeve të liga të Çanit me fytyrë naive apo te Hyrremi në kurthin e vazhdueshëm të intrigave të grave me fytyra të pastra engjëllore. Te Zhozi që s’e fsheh dot dashurinë për pushtet dhe adhurimin për Njeriun më të fuqishëm të Shqipërisë, apo te Hyrremi që shkel mbi këdo që orvatet të hyjë mes saj dhe Sulltanit më të fuqishëm të Botës? E vështirë të zgjidhet kjo dilemë! Si është ajo fjalia hermetike në vargjet e një poeti romak? “The fox knows many things, but the hedgehog knows One big thing”! (Dhelpra di shumë gjëra, kurse iriqi di vetëm NJË gjë të madhe!). Pavarësisht dinakërive të shumta, dhelpra humbet përherë përballë strategjisë mbrojtëse të iriqit (e vetmja gjë që ai di). Në Zonën e Lirë grackat gazetareske, shikimet cinike e perverse të Arjan Çanit nuk funksionojnë përballë strategjisë mbrojtëse të Zhozit, politikanes që e do me çdo kusht vendin pranë Njeriut më të fuqishëm të Shqipërisë. Në Oborrin e Sulltanit, të gjitha dredhitë dhe intrigat femërore, janë të pafuqishme para dëshirës së Hyrremit për të qenë përjetësisht pranë Burrit më të fuqishëm të Botës. Gazetarët dhe gratë e haremit të Sulltanit dinë shumë gjëra, por Zhozi dhe Hyrremi dinë mirë ONE BIG THING: si të rrinë pranë të pushtetshmit!

Dilema e së premtes ishte e fortë. Por vetëm në dukje ama. Thelbi i mesazheve që vinin nga të dy ekranet ishte i njëjtë: kudo në botë, kurdoherë ka pasur dhe do të ketë femra, bionde a brune, të cilat dinë mirë vetëm një gjë të madhe: si ta ruajnë me çdo çmim pushtetin!

http://www.mapo.al/2013/02/26/midis-...it-dhe-zhozit/
    --- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043

Për: Midis Hyrremit dhe “Zhozit”!

edhe mapo e shifka sulejmonin

i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anëtarësuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379

se di ti qe kalamojte blihen ne mapo?

te madhe.

--- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826

gillmanin e beri deputet jozi me njeriun me te fuqishem.. mirpo gillmani u a beri munë te dyve..
    pse u a bëri..
    sepse ka me te fuqishem se jozi e se ai "me i fuqishmi"..
    dhe gillmani shkund dardha per ata qe jan vertet me te fuqishmit e shqiperise..
    pra per edvin rucet..
    thx o gillman purteka..

i/e regjistruar Maska e stel.a
    Anëtarësuar
    21-02-2013
    Vendndodhja
    far away
    Postime
    77

na e shpifet me ket hyrremin, kemi frike me telefonu ne darke se askush nuk pergjigjet pa mbaru hyrremi

i/e regjistruar Maska e Linda5
    Anëtarësuar
    03-10-2007
    Postime
    7,276

Hyrremi

Zhozi ta shpif
    Wir leben alle unter dem gleichen Himmel, aber wir haben nicht alle den gleichen Horizont.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •